رپورتاژ

ناخالصی‌های موجود در سنگ گچ

وجود ناخالصی روی الک : وجود ناخالصی در سنگ گچ را همچنین می توان با الک کردن گچ متوجه شد. به این ترتیب که پس از الک کردن، مقداری از ناخالصی ها با رنگ تیره تر واندازه ی درشت تر از گچ، بر روی الک باقی می مانند.

تریپ کردن آسیاب : روش دیگر شناسایی وجود ناخالصی در سنگ گچ هنگام آسیاب کردن گچ پخته شده بعد از کوره می باشد. بدین ترتیب که اگر در مسیر راه آسیاب ها آمپرمتر وجود داشته باشد، در صورت وجود ناخالصی در سنگ گچ در مشخصات دیوار گچی ، آسیاب ها اصطلاحاً آمپر کشیده و موجب تریپ کردن مجموعه ی آسیاب می شود که این اتفاق به معنی دیر قبول کردن گچ پخته شده  توسط آسیاب و یا قطع و وصل جریان بار می باشد.

کاهش نسبت آب به گچ : نشانه ی دیگر وجود ناخالصی در سنگ گچ، کاهش آب به گچ درآزمون فیزیکی است. گچ های دارای ناخالصی زیاد، نسبت به گچ های خالص، نسبت آب به گچ در پانل های گچی کمتر می باشد. البته این نسبت به عوامل زیادی وابسته است اما به عنوان یک نشانه ی وجود ناخالصی، این مورد را نیز می توان مدنظر داشت. در کسر نسبت آب به گچ، مقدار آب همیشه ثابت است(۱۰۰ml) اما مقدار گچ برای تشکیل ملات یا به عبارت دیگر غلظت نرمال در هر گچ متفاوت می باشد. لذا گچی که برای ساخت ملات آن، مقدار گچ کمتری استفاده شود، کیفیت بهتری دارد. نسبت آب به گچ برای هر واحد تولیدی مشخص بوده و هر کارخانه با توجه به معادن منطقه ی خود، می تواند سنگ گچ ایده آل را از سنگ گچ بی کیفیت متمایز نماید.

ناخالصی در ملات : ناخالصی های سنگ گچ، همچنین از شکل ظاهری ملات نیز مشخص می گردد. به این ترتیب که در آزمون فیزیکی، هنگامی که ملات را روی سطح شیشه می ریزیم، ناخالصی ها به صورت آشکار و با رنگ تیره تر در ملات مشخص می گردند.

ممکن است ناخالصی ها در سنگ گچ کاملاً واضح نباشند اما در هنگام پخت و بعد از آن، مطابق روش های فوق این ناخالصی ها به راحتی قابل تشخیص می باشند. در نتیجه می توان آن سنگ ها را از دپو جدا کرد و یا آن ها را به همراه سنگ گچ های ایده آل مصرف نمود تا کیفیت گچ تولیدی کاهش نباید و قیمت پانل گچی هم به نوبه آن متناسب با بازار باشد و حداقل یک روند ثابت همیشگی داشته باشد.

کارخانجاتی که گچ زیرکار تولید می کنند، می توانند از سنگ گچ درجه ۲ که مقداری خاک نیز به همراه دارند،استفاده نمایند. این مقدار خاک می تواند بنا به خواسته ی مشتری متفاوت باشد اما باید توجه کرد که مقدار زیاد خاک (خاکی که درصد ژیپس کمی دارد)، گیرش گچ و مقاومت های خمشی و فشاری دیوار گچی ضد آب (بالاخص مقاومت فشاری) آن را کاهش می دهد که البته نوع پخت نیز در مقدار مقاومت تأثیرگذار می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

+ 79 = 84

بستن